مرغ شکم پر با دانه انار
یکی از غذاهای لذیذ و بسیار خوشمزه ایرانی، مرغ شکم پر با دانه انار است. این غذا ویژهی شهرهای شمالی کشور بوده و بیشتر در شب یلدا طبخ میشود. معمولاً مرغ شکم پر را با کمک فر آماده میکنند. اما درصورتیکه فر در دسترس نباشد، بهراحتی میتوانید مرغ شکم پر در قابلمه را نیز تهیه کنید. در این مطلب نحوه درست کردن مرغ شکم پر با محصولات انار نارنی بدون فر را آموزش میدهیم. در تولید کنستانتره، رب و آب اناره نارنی از هیچگونه مواد نگهدارنده و افزودنی استفاده نشده است و بهصورت کاملا بهداشتی و استریل عرضه میشود. شما میتوانید با تهیه محصولات نارنی از بهترین کیفیت در طبخ غذا بهرمند شوید.
مواد لازم مرغ شکم پر با انار:
- مرغ درشت: ۱ عدد
- انار دانه شده: ۱ لیوان
- آب انار نارنی: ۱ لیوان
- رب انار نارنی: ۱ قاشق غذاخوری
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۳ حبه
- آلو بخارا: ۸ تا ۱۰ عدد
- زرشک: ۲ قاشق غذاخوری
- گردوی خردشده: نصف لیوان
- کره یا روغن آب کرده: نصف فنجان
- سبزی معطر خردشده (جعفری، گشنیز، برگ سیر، ترخون و مرزه): ۵ قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
- زعفران آب کرده: به میزان لازم
طرز تهیه مرغ شکم پر در قابلمه
- ابتدا مرغ را تمیز کرده و خوب بشورید. توجه کنید که نباید مرغ را تکهتکه کنید. داخل مرغ را کاملاً تمیز و بشویید، بعد بگذارید مرغ خوب خشک شود. بعد از خشک شدن مرغ، رو و داخل آن را با مخلوط نمک، زعفران و فلفل آغشته نمایید و اجازه دهید تا به مدت یک ساعت استراحت کند.
- سپس پیاز را بهصورت نگینی درون تابه سرخ کنید، کمی بعد سیر را نیز خرد کرده به پیاز اضافه کنید. وقتی پیاز و سیر طلایی شد، نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید.
- در ادامه نیمی از سبزی معطر ریز شده را به تابه بیفزایید. و کل مواد را به مدت ۲ دقیقه تفت دهید.
- سپس آلو بخارا، زرشک، گردوی خردشده را نصف نموده و با مواد درون تابه تفت دهید. سپس رب انار را به آن بیفزایید. مواد را خوب هم بزنید تا مواد یکدست شود.
- در مرحله بعد، درون شکم مرغ را با مواد پر کنید تا جایی که در انتها ۲ سانتیمتر از مرغ برای دوخت خالی باشد. انتهای گوشت مرغ را با سوزن و نخ تمیز بدوزید و ۲ پای مرغ را نیز محکم ببندید.
- یک قابلمه مناسب، در اندازهای که مرغ بهراحتی درونش جا شود، انتخاب کنید. باقیمانده مواد را باهم مخلوط نمایید، ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع درون قابلمه بریزید و مواد را کف قابلمه کاملاً پهن کنید. سپس مرغ را درون قابلمه گذاشته و آب انار نارنی به آن بیفزایید. شعله گاز را اضافه کرده تا مواد گرم شود. سپس مانند دم کردن برنج، شعله را کم کنید.
- در ادامه پخت این غذا، کره را آب کرده و نصف آن را روی مرغ بریزید. روی در قابلمه دمکنی گذاشته، اجازه دهید تا مرغ به مدت نیم ساعت در همین حالت دم شود. سپس با دقت و طوری که مرغ از هم باز نشود، آن را چپ و رو کنید و نصف دیگر کره را روی این سمت مرغ بمالید. چرخاندن مرغ را هر نیم ساعت تکرار کنید.
- بهطورکلی مدتزمان لازم برای دم کردن مرغ، در حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت مرغ خواهد بود. تا مرغ کامل بپزد و مواد بهخوبی جا بیفتد.
نکات مرغ شکم پر با انار
- دقت کنید که نباید مواد آبدار باشد. مرغ با روغنی که در ابتدا ریختید و کره رویش، به حالت گریل و سرخ شده خواهد شد.
- اگر قبل از پخت کامل غذا، آب مواد تمام شد، میتوانید به مقدار نصف استکان آب به آن بیفزایید. اما در طول مدت دم شدن مرغ، نباید آب مرغ روی اجاقگاز، از بین برود.
- بهتر است در زمان استفاده از قابلمه، از شعلهپخشکن استفاده کنید. تا ته آن بهطور کامل پوشش داده شود.
- زمان پخت غذا با توجه بهتازگی مرغ میتواند متفاوت باشد. اگر مرغ خیلی تازه باشد، در یک ساعت و نیم بهطور کامل میپزد.
- برای تست آماده بودن مرغ، میتوانید با انگشت روی گوشت را بفشارید تا از پخت کامل آن اطمینان حاصل نمایید.
- اگر مایل نیستید مرغ شکم پر با انار شما ترش مزه شود، میتوانید از رب انار شیرین استفاده نمایید.
- مرغ باید به میزانی پخته شود که بهآسانی بافت آن جدا شود. البته دقت نمایید که نباید وا برود.
- اگر به پوست و سلامت مرغ حساس هستید، میتوانید پوست مرغ را قبل از پخت جدا کنید. اما پخت مرغ با پوست، چهره بهتر و زیباتری به غذا میدهد.